down

1.31.2012

Bijna alle kipfilet in super besmet

31 jan 2012
door Iris Cohen
DEN HAAG - In een stukje kipfilet van de supermarkt komt in bijna alle gevallen nog steeds de omstreden en risicovolle bacterie ESBL voor. Op 99 procent van het kippenvlees uit intensieve kippenbedrijven zit de bacterie.

    Foto: Roel Dijkstra
    Daarvoor waarschuwt de Consumentenbond in een onderzoek dat vandaag gepubliceerd wordt. De ESBL-bacterie ontstaat door overmatig antibioticagebruik in de veeteelt. Biologische kipfilet vertoont dan ook veel minder van deze antibioticaresistente bacteriën.
    Volgens het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) is het antibioticagebruik in de sector het afgelopen jaar al met 28 procent teruggebracht ten opzichte van 2009. „We erkennen het probleem van de ESBL-bacterie, maar we kunnen dit niet van de ene op de andere dag oplossen. De komende jaren gaan we het antibioticagebruik nog meer reduceren”, aldus een woordvoerder.Het RIVM vindt een reductie van 28 procent veel te weinig.
    Lees verder in De Telegraaf van vandaag.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/11411328/__Bijna_alle_kipfilet_besmet__.html

    0 comments

    Post a Comment